Salon VPK

Salon VPK

Hälytysosasto

Ajoneuvokalusto

Mitä hälytyksiin osallistuminen vaatii?

Ensin tulee liittyä palokuntaan. Palokuntaurasi alkaa reserviosastossa, ja kuljet mukana hälytysosaston harjoituksissa. Saat perehdytyksen eri pelastustoimen tehtäviin. Perehtymisvaihe kestää kuukausia, joten toimintaan osallistuminen vaatii sitoutumista. Tämän jälkeen pääset ensimmäiselle kurssille, joka antaa valmiuden osallistua hälytystehtäviin nuorempana sammutusmiehenä. Tämän jälkeen ura jatkuu halutessasi muilla kursseilla, kuten ensiapukurssi, pelastustyönkurssi, savusukelluskurssi jne. Huomaathan, palokunnassa paljon erilaisia tehtäviä, kaikkien ei tarvitse olla savusukeltajia.

 VPK:lla on palokuntasopimus Varsinais-Suomen hyvinvointialueen (VARHA) kanssa. Hälytysvalmius on 5 minuuttia vuoden jokaisena päivänä kellon ympäri. Hälytyksien kappalemäärä vuosittain vaihtelee 100:n molemmin puolin. 

Viikkoharjoitukset pidetään maanantaisin klo. 18.00 alkaen. Harjoituksissa keskitytään kaikkiin palomiehen perustaitoihin ja niiden kehittämiseen.

Viikkoharjoitusten lisäksi miehistö kouluttautuu sopimushenkilöstön koulutusjärjestelmän mukaisilla kursseilla. Muutamat kurssit ovatkin pakollisia käydä ennenkuin tiettyjä työtehtäviä saa suorittaa.

Hälytysosastoon ovat tervetulleita kaikki toiminnasta kiinnostuneet. Koulutus alkaa perehdyttämisellä , jonka jälkeen on suoritettava Pelastustyön peruskurssi (3 op) ennen kuin voi osallistua hälytystoimintaan.

Toiminnasta ei makseta kenellekkään palkkaa, mutta se ei myöskään maksa mitään. 

 

Lähtövarmuuden muodostuminen
Lähde: Suomen Sopimuspalokuntien liitto, Kehitä lähtövarmuutta ja -nopeutta

Hälytystoiminta käytännössä

Hälytys tulee hälytysosaston jäsenelle kännykkään. Tyypillisin hälytys on  että hälytys tulee samaan aikaan ja samaan tehtävään vakinaisen pelastushenkilöstön kanssa. Jos alueella on useita pienempiä päällekkäisiä tehtäviä, voimme olla ainoa hälytettävä yksikkö. Meidät voidaan hälyttää myös asemavalmiuteen. Asemavalmiuden aikana on myös mahdollista tehdä omia juttuja, esimerkiksi töitä, jos siviilityö mahdollistaa etätöiden tekemisen.

Ota yhteyttä

Lisätiedot:

Palokunnan päällikkö

Sami Seppänen

sami.seppanen@salonvpk.fi
0400 341242

Ota yhteyttä

Hälytysosaston johtaja

Mikko Inkeroinen

mikko.inkeroinen@salonvpk.fi
0440301138