Salon VPK

Salon VPK

Nuoriso-osasto

Harjoitusohjelmat


Kausiohjelma

INFO

Mitkä ovat osallistumismuodot?

Pääasiallinen toimintamuoto ovat viikkoharjoitukset tiistai-iltaisin klo 18:00- noin 19:30.

Lisäksi toimintaamme kuuluu neljä erilaista leiriä vuodessa, kilpailuja, varainkeruuta, erilaisia juhlia ja retkiä.

Salon alueen palokuntanuorten toimintaan osallistumme ahkerasti.

Minkä ikäisenä voi liittyä toimintaan mukaan?

Suositeltu alaikäraja on 9 vuotta. 16 vuotias voi osallistua sekä nuoriso-osaston toimintaan että hälytys/naisosaston toimintaan. Huoltajan tai holhooja suostumus nuoren palokuntaan liittymiselle vaaditaan.

Miten toimintaan mukaan?

Mukaan pääsee ottamalla yhteyttä osaston johtajaan tai varajohtajaan. Huoltajan kanssa kirjataan nuoren tiedot ylös. Nuoren on mahdollista käydä muutama kerta harjoituksissa ennen tietojen kirjaamista ylös, koska meillä aloittaa paljon nuoria, mutta kaikki eivät jää harrastuksen pariin.

Koulujen loma-aikoina mekin lomailemme, joten kesällä emme ota ilmoittautumisia vastaan.

Mitä tapahtuu nuoren täyttäessä 16 vuotta?

16 vuotta täyttänyt nuori voi jatkaa palokuntanuorten kouluttajaksi. Kouluttajaksi haluavat käyvät kouluttajakurssin.

16 vuotta täytettyään tytöt ja pojat saavat osallistua myös hälytysosaston toimintaan. Hälytystoimintaan osallistuvat vain 18 vuotta täyttäneet.

Tytöillä on mahdollisuus osallistua naisosaston toimintaan 16 vuotta täytettyään. 

Monen eri osaston toiminnoissa voi olla samaan aikaan 🙂

Miten huoltajia tiedotetaan?

Kauden aloituksesta, päätöksestä ja muista tärkeistä asioista ilmoitamme nettisivuillamme nuorten ajankohtaista osiossa.

Huoltajille ja kouluttajille on oma whatsapp ryhmä, jossa ilmoitamme ajankohtaisista asioista. Nuorille ja kouluttajille on myös oma wa ryhmä, jossa voimme tiedottaa nuoria suoraan ja kysyä nuorten mielipiteitä asioihin.

Mitä varusteita tarvitaan?

Nuoret saavat käyttöönsä suojahalarin tai sammutusasun, joka puetaan ylle ennen harjoitusten alkua. Nuoret pesevät haalarit itse kotona. Mikäli haalari rikkoontuu, vanhemmat voivat korjata sen kotona. Likaisen haalarin voi ottaa kotiin pestäväksi, kun ilmoittaa siitä kouluttajalle harjoituksissa. Mikäli pesu tai korjaus ei kotona jostain syystä onnistu, juttele asiasta kouluttajan kanssa.

Ajankohtaista

Kaikki mukaan Salon alueen palokuntanuorten kilpailu/syysleirille. Leirillä paljon muutakin ohjelmaa, kuin kilpailemista, joten jokaiselle löytyy tekemistä. 

Ankan uitto 2021 hyväntekeväisyystapahtuma 5.8

Rc Reach Salo laskee Salon jokeen numeroituja kylpyankkoja. Ankat on numeroitu ja vastaavat siten ostettuja arpanumeroita. Ensimmäisenä maaliin tullut ankka voittaa, ankan numeroa vastaavalla ankka-arvalla saa lunastaa voiton itselleen. Palkintoja on useille ensimmäiseninä maaliin uineille ankoille. 

Salon VPK osallistuu tapahtumaan keräämällä ankat. Osallistumalla tapahtumaan ansaitaan varoja VPK nuorten käyttöön.

Lahjoitus

Lounavoima Oy on lahjoittanut 500 euroa Salon VPK:n nuoristotyön tukemiseen. Lahjoituksella Lounavoima kunnioittaa edesmeneen työtoverinsa ja Salon VPK päällikön Janne Nurmen muistoa.Lahjoitus auttaa osaltaan Salon VPK:n pyrkimystä tarjota ilmaisen harrastuksen 7–17-vuotiaille lapsille ja nuorille. Nuorten viikkoharjoituksissa opetellaan palomies- ja kansalaistaitoja, kuten alkusammutusta, ensiapua ja avun hälyttämistä onnettomuustilanteessa.Harrastuksen kautta nuoret oppivat myös muita tärkeitä taitoja, joista on hyötyä elämässä. Lisäksi harrastetaan liikuntaa ja osallistutaan leireille ja kilpailuihin. Palokuntanuorista kasvaa turvallisuustietoisia aikuisia, joista myös osa liittyy täysi-ikäisenä hälytysosastoon. Salon VPK:n nuoret ja yhdistys kiittävät lahjoituksesta.

Syyskausi 2021

Syyskausi on tarkoitus aloittaa 7.9 klo 18. Seuraamme Aluepelastuslaitoksen ja muiden tahojen suosituksia Covid tilanteen suhteen ja teemme tarvittavia muutoksia toimintaamme. Harjoituksia on tarkoitus pitää viikoittain, sisällöt ja ryhmäkoot muokkautuvat koronatilanteen mukaan.

Uudet ja vanhat jäsenet, tervetuloa mukaan. Ennakko ilmoittautumista ei tarvita, nähdään VPK:lla. Lisätietoja osaston johtajalta tai varajohtajalta. 

LUPA JULKAISTA KUVIA

Kysymme jokaiselta palokuntanuoren huoltajalta luvan julkaista kuvia nuoresta palokuntaan liittyvissä julkisissa medioissa, kuten lehdissä, palokuntien facebook sivuilla yms. Tieto merkitään palokuntien tietorekisteriin HAKAan ja sitä voidaan muuttaa huoltajan ilmoituksella. Lupa pyydetään kirjallisena.

KUVIA TOIMINNASTA

23.2 pitkän tauon jälkeen ekat läsnäolevat treenit pienryhmälle maskit kasvoilla. Aiheina uudet yksikkötunnukset ja letkun käsittely. 


20.10 Vanhemmat nuoret harjoittelivat liikenneonnettomuudessa kolhiintuneen auton purkamista. 15.9.20 Vanhempien nuorten kodin turvallisuus harjoitus muuttui ”yllättäen” keikaksi. Keikkapaikalla nuoria odotti roskispalo.

Varainkeruumuotojamme

Telttavuokraus

Vuokraamme puolijoukkuetelttoja sekä toritelttaa.


Lue lisää

Lasten synttärit

Palokunta-aiheisia syntymäpäiväjuhlia yli 5 -vuotialle.


Lue lisää

Ota yhteyttä

Lisätiedot:

Nuoriso-osaston johtaja

Fanny Lehti

fanny.lehti@salonvpk.fi
045 78310398


Phone-alt


Envelope