Salon VPK

Salon VPK

Nuoriso-osasto

INFO

Pääasiallinen toimintamuoto ovat viikkoharjoitukset tiistai-iltaisin klo 18:00- noin 19:30.

Lisäksi toimintaamme kuuluu neljä erilaista leiriä vuodessa, kilpailuja, varainkeruuta, erilaisia juhlia ja retkiä.

Salon alueen palokuntanuorten toimintaan osallistumme ahkerasti.

Suositeltu alaikäraja on 9 vuotta. 16 vuotias voi osallistua sekä nuoriso-osaston toimintaan että hälytys/naisosaston toimintaan. Huoltajan tai holhooja suostumus nuoren palokuntaan liittymiselle vaaditaan.

Mukaan pääsee ottamalla yhteyttä osaston johtajaan tai varajohtajaan. Huoltajan kanssa kirjataan nuoren tiedot ylös. Nuoren on mahdollista käydä muutama kerta harjoituksissa ennen tietojen kirjaamista ylös, koska meillä aloittaa paljon nuoria, mutta kaikki eivät jää harrastuksen pariin.

Koulujen loma-aikoina mekin lomailemme, joten kesällä emme ota ilmoittautumisia vastaan.

16 vuotta täyttänyt nuori voi jatkaa palokuntanuorten kouluttajaksi. Kouluttajaksi haluavat käyvät kouluttajakurssin.

16 vuotta täytettyään tytöt ja pojat saavat osallistua myös hälytysosaston toimintaan. Hälytystoimintaan osallistuvat vain 18 vuotta täyttäneet.

Tytöillä on mahdollisuus osallistua naisosaston toimintaan 16 vuotta täytettyään. 

Monen eri osaston toiminnoissa voi olla samaan aikaan 🙂

Kauden aloituksesta, päätöksestä ja muista tärkeistä asioista ilmoitamme nettisivuillamme nuorten ajankohtaista osiossa.

Huoltajille ja kouluttajille on oma whatsapp ryhmä, jossa ilmoitamme ajankohtaisista asioista. Nuorille ja kouluttajille on myös oma wa ryhmä, jossa voimme tiedottaa nuoria suoraan ja kysyä nuorten mielipiteitä asioihin.

Nuoret saavat käyttöönsä suojahalarin tai sammutusasun, joka puetaan ylle ennen harjoitusten alkua. Nuoret pesevät haalarit itse kotona. Mikäli haalari rikkoontuu, vanhemmat voivat korjata sen kotona. Likaisen haalarin voi ottaa kotiin pestäväksi, kun ilmoittaa siitä kouluttajalle harjoituksissa. Mikäli pesu tai korjaus ei kotona jostain syystä onnistu, juttele asiasta kouluttajan kanssa.

KAUSIOHJELMA SYKSY 2023

Joka treeneihin kannattaa saapua sään mukaisesti varautuneena 🙂 Ilmoitamme, mikäli joku tiistai tarvitaan erityistä varustusta tai aikataulu on normaalista poikkeava. Aiheet saattavat muuttua nopeallakin aikataululla.

 

Nuorempi poppoo

17.10 loma

24.10 Vierailevana kouluttajana Timo

31.10 Liikunta

7.11 naisosaston treeni klo 17:30-19

14.11 Sannin treenit

21.11 Yksikkötunnukset / Mirja

28.11 Ensiapu / Tiia

5.12 Ei treenejä

12.12 Pikkujoulut

Vanhempi poppoo

17.10 loma

24.10 Savusukellus / Risto

31.10 Naisosaston treeni klo 17:30-19 

7.11 Valjaat / Sami

14.11 Perusselvitys / Janne

21.11 Virve / Harri

28.11 Liikunta

5.12 Ei treenejä

12.12 Pikkujoulut

SYYSKAUSI 2023

Kouluttajapulan vuoksi emme voi ottaa uusia nuoria osastoon syksyn 2023 aikana. Kevätkausi 2024 alkaa tammikuun alussa, silloin otamme taas uusia nuoria mukaan toimintaan. Tammikuussa ei ole välttämätöntä ennakkoilmoittautua, vaan kauden aloitukseen voi saapua paikalle. Otetaan tietoja ylös sitten VPK:lla, ekalla tai toisella kerralla. Yhteystiedot otetaan ylös mielellään huoltajan läsnä ollessa. Kerran tai kaksi voi käydä tutustumassa toimintaan ilman henkilötietojen kirjaamista. Tammikuun kauden aloituksen päivästä ilmoitetaan näillä nettisivuille ja/tai palokunan somessa.

Kysyttävät asiat saa kysellä osaston johtajalta Fannylta 0409625539. Ohjaamme ja infoamme toki paikan päällä käytännöistä ja ajankohtaisista asioista.

Osaston sisäinen tiedotus on tällä hetkellä whatsapissa (tekstarina niille, jotka eivät käytä wa). Siellä tiedotamme niin huoltajia kuin nuoriakin. Ala-asteikäisten nuorten infoaminen tapahtuu huoltajien kautta. Yläasteikäisille laitamme infoa myös suoraan nuorten omassa wa-ryhmässä.

Omaleiri 18.-19.3.23 Kemiönsaaren Leirisalossa

Leirillä tutustutaan niin uusiin kuin vanhempiinkin nuoriin, saunotaan ja ulkoillaan säästä riippumatta. Tällä leirillä ollaan ihan vaan oman VPK:n kesken. Sään mukaiset varusteet + vaihtovarusteet mukaan. Saa ottaa omia herkkuja. Majoittuminen sisätiloissa (tarvitaan liinavaatteet/makuupussi). Ruokailuvälineitä ja rahaa leirillä ei tarvita.

Huoltajan tulee hakea leiriltä kotiin koti-ikävän iskiessä.

ILMOITTAUTUMISET OSASTONJOHTAJALLE 8.3 mennessä

Fanny 04578310398

fanny.lehti@salonvpk.fi

PERHEPÄIVÄ/ SUPERMESSUT 20.5.2023 TURUSSA

Länsi-Suomen pelastusalan liitto (LSPEL) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Supermessut ovat osa juhlavuoden ohjelmistoa. Tapahtuma on suunnattu palokuntanuorille ja heidän kouluttajille.

Lisäinfoa ja ilmoittautuminen lähempänä tapahtumaa.

Alueleiri 9.-11.6.23

Alueleiri on Salon alueen palokuntanuorten viikonlopun mittainen koulutusleiri. Alueen palokunnat järjestävät leirin vuorotellen. Tänä vuonna me järjestämme leirin.

Leiri toteutetaan Salon seudun ammattiopiston tiloissa, majoittuminen tapahtuu teltoissa. Peseytyminen + wc-sisällä. Leiri on tarkoitettu kaikille nuorille.

Mukaan tarvitset makuualustan, patjan, retkisängyn tms. sekä haalarit ja vaatteita sään mukaan. Omia herkkuja saa ottaa, mutta leirillä on myös kioski. Kioskia varten kannattaa ottaa käteistä mukaan hieman. Ruokailuvälineitä ei tarvita.

Ei leirimaksua, mutta kotiväki maksaa mahdollisen peruutusmaksun!

ILMOITTAUTUMINEN 25.4. mennessä Fannylle huoltajan toimesta.

POLTE 2023

POLTE 2023 – Palokuntanuorten leiri järjestetään 2.–7.7.2023. Leiripaikkakuntana on
Koski Tl, Auranmaan toiminta-alueella. Tulevan kesän leiri on 74. Länsi-Suomen pelastusalan liiton (LSPeL) palokuntanuorisoleiri. Liitonleirillä saa ikätasoa vastaavaa koulutusta muiden palokuntalaisten seurassa.

Suositeltavaa on, että nuori on itsenäinen ja pärjää leirillä päivät ilman aikuisen valvontaa ja osaa noudattaa aikatauluja. Me aikuiset ollaan päivisin eri tehtävissä toteuttamassa leiriä. Iltaisin näemme teltalla nuoria ja vaihdamme päivän kuulumisia.

Majoittuminen teltassa eli mukaan patja/ retkisänky/makuualusta ja omat ruokailuvälineet (muoviset + kuivausliina ja pussukka välineille). Nuoret tiskaavat itse omat ruokailuastiat joka ruokailun jälkeen. Tarkempi varustelista tulee lähempänä leiriä.

Leiri kustantaa yhdeltä nuorelta 130€. Nuoriso-osasto maksaa leirin lähtijöille. Toivommekin nuorilta aktiivista osallistumista 1.5 vappupallojen myyntiin torilla. Vapun tuotto menee leirikassaan. Mikäli nuori ilmoittautuu 22.3 jälkeen, leirimaksu nousee 30€ (kotiväki maksaa tämän).

Koti-ikävän iskiessä huoltaja noutaa lapsen leiriltä.

Peruutusmaksut ennen kesäkuuta 25€  ja kesä–heinäkuussa 50€. Leirimaksu palautetaan palokunnalle lääkärintodistusta vastaan ja/tai nuoren saadessa kesätöitä (todistus työnantajalta). Muutoin kotiväki maksaa peruutusmaksun.

 

Liitonleiri on viikonmittainen leiri, joka on tänä kesänä lähellä meitäsalolaisiaeli27.7 koskiTL:ssä. Liitonleirillä saa ikätasoa vastaavaa koulutust muiden palokuntalaisten seurassa. Suositeltavaa on, että nuori on itsenäinen ja pärjää leirillä päivät ilman aikuisen valvontaamm.Osaa katsoa aikatauluja.Meaikuset ollaanpäivisin eri tehtävissä toteuttamassa leiriä. Iltaisin näemme teltalla nuoria ja vaihdamme päivän kuulumisia. Majoittuminen teltassa eli mukaan patja, retkisänky, makuualusta ja omat ruokailuvälineet (muoviset + kuivausliina ja pussukka välineille).Tarkempi varustelistatulee lähempänä leiriä. Leiri kustantaa yhdeltä nuorelta 130e. Nuorisoosasto maksaa leirin lähtijöille. Toivommekin nuorilta aktiivista osallistumista 1.5 vappupallojen myyntiin torilla. Tämän päivän tuotto menee leirikassaan. Mikäli nuori ilmoittautuu 22.3 jälkeen leirimaksu nousee 30e (kotiväki maksaa tämän).Kotiikävän iskiessä huoltaja noutaa lapsen leiriltä.Peruutusmaksut: • ennen kesäkuuta: 25 € kesäheinäkuussa: 50 €• Leirimaksu palautetaan osastolle lääkärintodistusta vastaan ja/tai nuoren saadessa kesätöitä (todistus työnantajalta). Muutoin kotiväki maksaa peruutusmaksun.

https://www.lspel.fi/palokuntatoiminta/leirit/

PumpkinTube 14.10.23

Olemme mukana PumpkinTube tapahtumassa Salohallilla. Tervetuloa tutustumaan meihin ja muihin Salon alueen palokuntiin ja niiden nuorisotoimintaan Salon alueen palokuntien messupisteelle. 

https://tapahtumat.salo.fi/pumpkintube/

Halloween polku 24.10.23 klo 17-20

LUPA JULKAISTA KUVIA

Kysymme jokaiselta palokuntanuoren huoltajalta luvan julkaista kuvia nuoresta palokuntaan liittyvissä julkisissa medioissa, kuten lehdissä, palokuntien facebook sivuilla yms. Tieto merkitään palokuntien tietorekisteriin ja sitä voidaan muuttaa huoltajan ilmoituksella. Lupa pyydetään kirjallisena.

KUVIA TOIMINNASTA

Treenit 10.10.23 Nuoremmalla porukalla sankoruisku skabailua, vanhemmalla porukalla läpilyöntisuihkuputket ja peltiseinän purku.

Alueleiri Salossa 9.-11.6.23. Leirin teema oli tällä kertaa liikenne.

7.2.23 Peli-ilta. Mukana Muurlan VPK:n nuoret ja Suomusjärven VPK:n nuoret.

31.1.23 Nuoremmalla porukalla tikkaat. Vanhemmalla porukalla valaisinkalusto.

4.10.22 Nuoremmalla porukalla suihkutusta ja kaluston nimeämistä. Vanhemmalla porukalla liikenteenohjaus ja siellä käytettävät merkit sekä välineet.

20.9.22 harjoituksissa vesileikkejä sankoruiskulla ja kaluston tuntemusta.

23.2.22 pitkän tauon jälkeen ekat läsnäolevat treenit pienryhmälle maskit kasvoilla. Aiheina uudet yksikkötunnukset ja letkun käsittely.

20.10.21 Vanhemmat nuoret harjoittelivat liikenneonnettomuudessa kolhiintuneen auton purkamista. 

15.9.20 Vanhempien nuorten kodin turvallisuus harjoitus muuttui ”yllättäen” keikaksi. Keikkapaikalla nuoria odotti roskispalo.

Varainkeruumuotojamme

Telttavuokraus

Vuokraamme puolijoukkuetelttoja sekä toritelttaa.

Lasten synttärit

Palokunta-aiheisia syntymäpäiväjuhlia yli 5 -vuotialle.

Ota yhteyttä

Lisätiedot:

Nuoriso-osaston johtaja

Fanny Lehti

fanny.lehti@salonvpk.fi
045 78310398

VAPPU

Kannustajat

Supersuosittu Halloween-polku on täällä taas 3.11. Halikonlahden esteettömällä polulla.

Joustavat lähdöt klo 17-19, suositellaan lähtövälejä:

  • alle kouluikäisille klo 17.00-18.00
  • kouluikäisille klo 18.00-19.00

Polun pituus n. 2 km. Lähtöpaikkana toimii esteettömän polun
P-paikka (Satamakatu 49), jossa myös VPK:n nuoriso-osasto myy makkaraa ja leivonnaisia (maksuna käy käteinen tai kortti).

Polun varrella pääset näkemään ja kokemaan jännittävää Halloween -tunnelmaa!

Ota oma taskulamppu mukaan ja varusta itsesi heijastimilla.

Autojen P-paikka on lumenkaatopaikalla.

Tervetuloa mukaan jännittävään seikkailuun!

Järj. liikuntapalvelut, kulttuuripalvelut, kansalaisopisto, nuorisopalvelut,
Salon VPK nuoriso-osasto ja Lukeva Salo/Sanojen Salo

Lisää otsikkotekstisi tähän