Salon VPK

Salon VPK

Nuoriso-osasto

Harjoitusohjelmat

INFO

Pääasiallinen toimintamuoto ovat viikkoharjoitukset tiistai-iltaisin klo 18:00- noin 19:30.

Lisäksi toimintaamme kuuluu neljä erilaista leiriä vuodessa, kilpailuja, varainkeruuta, erilaisia juhlia ja retkiä.

Salon alueen palokuntanuorten toimintaan osallistumme ahkerasti.

Mukaan pääsee 9-16 vuotias nuori, jonka huoltaja tai holhooja antaa suostumuksensa nuoren palokuntaan liittymiselle. 

Mukaan pääsee ottamalla yhteyttä osaston johtajaan tai varajohtajaan. Huoltajan kanssa kirjataan nuoren tiedot ylös. Nuoren on mahdollista käydä muutama kerta harjoituksissa ennen tietojen kirjaamista ylös, koska meillä aloittaa paljon nuoria, mutta kaikki eivät jää harrastuksen pariin.

Koulujen loma-aikoina mekin lomailemme, joten kesällä emme ota ilmoittautumisia vastaan.

16 vuotta täyttänyt nuori voi jatkaa palokuntanuorten kouluttajaksi. Kouluttajaksi haluavat käyvät kouluttajakurssin.

16 vuotta täytettyään tytöt ja pojat saavat osallistua myös hälytysosaston toimintaan. Hälytystoimintaan osallistuvat vain 18 vuotta täyttäneet.

Tytöillä on mahdollisuus osallistua naisosaston toimintaan 16 vuotta täytettyään. 

Monen eri osaston toiminnoissa voi olla samaan aikaan 🙂

Kauden aloituksesta, päätöksestä ja muista tärkeistä asioista ilmoitamme nettisivuillamme nuorten ajankohtaista osiossa.

Huoltajille ja kouluttajille on oma whatsapp ryhmä, jossa ilmoitamme ajankohtaisista asioista. Nuorille ja kouluttajille on myös oma wa ryhmä, jossa voimme tiedottaa nuoria suoraan ja kysyä nuorten mielipiteitä asioihin.

Nuoret saavat käyttöönsä suojahalarin tai sammutusasun, joka puetaan ylle ennen harjoitusten alkua. Nuoret pesevät haalarit itse kotona. Mikäli haalari rikkoontuu, vanhemmat voivat korjata sen kotona. Likaisen haalarin voi ottaa kotiin pestäväksi, kun ilmoittaa siitä kouluttajalle harjoituksissa. Mikäli pesu tai korjaus ei kotona jostain syystä onnistu, juttele asiasta kouluttajan kanssa.

Ajankohtaista

Polte leiri 2021

Omaleiri

Koskella 4.-9.7.2021.

Salolaisten oma leiri. Vietetään yhdessä aikaa ulkoillen, syöden, pelaten.

TIETOA TOIMINNASTA

LUPA JULKAISTA KUVIA

Kysymme jokaiselta palokuntanuoren huoltajalta luvan julkaista kuvia nuoresta palokuntaan liittyvissä julkisissa medioissa, kuten lehdissä, palokuntien facebook sivuilla yms. Tieto merkitään palokuntien tietorekisteriin HAKAan ja sitä voidaan muuttaa huoltajan ilmoituksella. Lupa pyydetään kirjallisena.

NMK

Palokuntanuorten nuorisomerkkikurssi (NMK) on tarkoitettu toteutettavaksi palokunnissa viikkoharjoitusten yhteydessä, palokuntien yhdessä järjestettävänä tai pelastusliiton järjestettävänä. Kurssin tavoitteena on antaa lapsille ja nuorille perusvalmiudet toimia tulipalotilanteessa. Kurssin jälkeen nuori voidaan nimetä palokuntanuoreksi.

Suomen pelastusalan keskusjärjestön (SPEK) sivuilla näkyy nuorten koulutusjärjestelmä. Nuorisomerkkikurssi (NMK) suoritetaan viikko harjoituksissa, muut kurssit yleensä liiton leireillä. Kouluttaja kursseja järjestetään muutoinkin, kuin leireillä

Lisätietoa

KUVIA TOIMINNASTA

20.10 Vanhemmat nuoret harjoittelivat liikenneonnettomuudessa kolhiintuneen auton purkamista. 

15.9.20 Vanhempien nuorten kodin turvallisuus harjoitus muuttui ”yllättäen” keikaksi. Keikkapaikalla nuoria odotti roskispalo.

Varainkeruumuotojamme

Telttavuokraus

Vuokraamme puolijoukkuetelttoja sekä toritelttaa.

Lasten synttärit

Palokunta-aiheisia syntymäpäiväjuhlia yli 5 -vuotialle.