Salon VPK

Salon VPK

Nuoriso-osasto

INFO

Mitkä ovat osallistumismuodot?

Pääasiallinen toimintamuoto ovat viikkoharjoitukset tiistai-iltaisin klo 18:00- noin 19:30.

Lisäksi toimintaamme kuuluu neljä erilaista leiriä vuodessa, kilpailuja, varainkeruuta, erilaisia juhlia ja retkiä.

Salon alueen palokuntanuorten toimintaan osallistumme ahkerasti.

Minkä ikäisenä voi liittyä toimintaan mukaan?

Suositeltu alaikäraja on 9 vuotta. 16 vuotias voi osallistua sekä nuoriso-osaston toimintaan että hälytys/naisosaston toimintaan. Huoltajan tai holhooja suostumus nuoren palokuntaan liittymiselle vaaditaan.

Miten toimintaan mukaan?

Mukaan pääsee ottamalla yhteyttä osaston johtajaan tai varajohtajaan. Huoltajan kanssa kirjataan nuoren tiedot ylös. Nuoren on mahdollista käydä muutama kerta harjoituksissa ennen tietojen kirjaamista ylös, koska meillä aloittaa paljon nuoria, mutta kaikki eivät jää harrastuksen pariin.

Koulujen loma-aikoina mekin lomailemme, joten kesällä emme ota ilmoittautumisia vastaan.

Mitä tapahtuu nuoren täyttäessä 16 vuotta?

16 vuotta täyttänyt nuori voi jatkaa palokuntanuorten kouluttajaksi. Kouluttajaksi haluavat käyvät kouluttajakurssin.

16 vuotta täytettyään tytöt ja pojat saavat osallistua myös hälytysosaston toimintaan. Hälytystoimintaan osallistuvat vain 18 vuotta täyttäneet.

Tytöillä on mahdollisuus osallistua naisosaston toimintaan 16 vuotta täytettyään. 

Monen eri osaston toiminnoissa voi olla samaan aikaan 🙂

Miten huoltajia tiedotetaan?

Kauden aloituksesta, päätöksestä ja muista tärkeistä asioista ilmoitamme nettisivuillamme nuorten ajankohtaista osiossa.

Huoltajille ja kouluttajille on oma whatsapp ryhmä, jossa ilmoitamme ajankohtaisista asioista. Nuorille ja kouluttajille on myös oma wa ryhmä, jossa voimme tiedottaa nuoria suoraan ja kysyä nuorten mielipiteitä asioihin.

Mitä varusteita tarvitaan?

Nuoret saavat käyttöönsä suojahalarin tai sammutusasun, joka puetaan ylle ennen harjoitusten alkua. Nuoret pesevät haalarit itse kotona. Mikäli haalari rikkoontuu, vanhemmat voivat korjata sen kotona. Likaisen haalarin voi ottaa kotiin pestäväksi, kun ilmoittaa siitä kouluttajalle harjoituksissa. Mikäli pesu tai korjaus ei kotona jostain syystä onnistu, juttele asiasta kouluttajan kanssa.

KAUSIOHJELMA KEVÄT 2022

Vanhempi poppoo

Helmikuu Kaluston käsittely

Maaliskuu EA ja kädentaidot

Huhtikuu Selvitykset

Toukokuu SM-kisat ja kauden kertaus 

Nuorempi poppoo

Helmikuu Kaluston käsittely

Maaliskuu Letkut ja EA

Huhtikuu Sammutusmiehen perustaidot

Toukokuu SM-kisat ja kauden kertaus 

Tällä kaudella emme tee tarkkaa kausiohjelmaa. Kuukaudet on jaettu teemoihin ja teemojen sisällä teemme erilaisia harjoitteita. Kuun alussa perusasioita ja loppukuuta kohden haasteellisempaa.

VAPPU

Vappua päästään vihdoin viettämään torille 1.5. Torilla myynnissä vappupalloja ja tuoreita naisosaston leipomia munkkeja klo 10-14. Tai niin kauan, kuin tuotteita riittää 🙂

Palloja ja munkkeja voi tilata myös ennakkoon verkkokaupastamme. Huomaa tuotteiden noutoajat. Ennakkoon varattuja palloja voi noutaa 29.4 klo 15-19 VPK:lta. Myös 1.5 voi noutaa ennakkoon varattuja palloja SEKÄ munkkeja VPK:lta. Torille emme ota mukaan ennakkoon varattuja tuotteita, siellä myynti tapahtuu perinteisesti 🙂  

Tarkemmat ohjeet, kuvat palloista ja tietoa maksutavoista löytyy verkkokaupasta.

http://verkkokauppa.salonvpk.fi

Alueleiri 10.-12.6.2022

Leiri on Salon alueen palokuntanuorten yhteinen viikonlopun mittainen koulutusleiri. Kaikki nuoret ovat tervetulleita mukaan leirille!!

Leirillä järjestetään ikäryhmittäin koulutusta sekä la illalla perinteinen ämpärikieppikisa sekä ennalta suunniteltua ohjelmaa. Tänä vuonna leirin teema on meri ja vesistöt. Teema on suunniteltu leirialueen puitteisiin sopien, pääsemme Perniöön, Särkisalon koulun ympäristöön. Nukumme koulun pihalla teltoissa.

Salon VPK:n nuoret ilmoittautuvat leirille huoltajan toimesta tästä. Kouluttaja tekee ilmoittautumisen HAKA järjestelmään 🙂

Ajankohtaista

Ankan uitto hyväntekeväisyystapahtuma

Rc Reach Salo laskee Salon jokeen numeroituja kylpyankkoja. Ankat on numeroitu ja vastaavat siten ostettuja arpanumeroita. Ensimmäisenä maaliin tullut ankka voittaa, ankan numeroa vastaavalla ankka-arvalla saa lunastaa voiton itselleen. Palkintoja on useille ensimmäiseninä maaliin uineille ankoille. 

Salon VPK on osallistunut muutaman kerran tapahtumaan keräämällä ankat. Osallistumalla tapahtumaan ansaitaan varoja VPK nuorten käyttöön.  Seuraavan kerran ankkoja uitetaan 4.8.2022 🐥

Lahjoitus

Lounavoima Oy on lahjoittanut 500 euroa Salon VPK:n nuoristotyön tukemiseen. Lahjoituksella Lounavoima kunnioittaa edesmeneen työtoverinsa ja Salon VPK päällikön Janne Nurmen muistoa.Lahjoitus auttaa osaltaan Salon VPK:n pyrkimystä tarjota ilmaisen harrastuksen 7–17-vuotiaille lapsille ja nuorille. Nuorten viikkoharjoituksissa opetellaan palomies- ja kansalaistaitoja, kuten alkusammutusta, ensiapua ja avun hälyttämistä onnettomuustilanteessa.Harrastuksen kautta nuoret oppivat myös muita tärkeitä taitoja, joista on hyötyä elämässä. Lisäksi harrastetaan liikuntaa ja osallistutaan leireille ja kilpailuihin. Palokuntanuorista kasvaa turvallisuustietoisia aikuisia, joista myös osa liittyy täysi-ikäisenä hälytysosastoon. Salon VPK:n nuoret ja yhdistys kiittävät lahjoituksesta.

Salon alueen toiminta muuttuu vuonna 2022

Aikaisempina vuosina Salon alueen palokuntien jäsenistä mudostettu nuorisotyöryhmä (NTR) on suunnitellut toimintaa alueen palokunnille ja toteuttanut toimintoja palokuntien kanssa. Tänä vuonna alueella kokeillaan uutta toimintatapaa, jotta saataisiin aktivoitua niin aikuisia kuin nuoriakin taas enemmän yhteiseen toimintaan mukaan. Jokaiselle palokunnalle on arvottu oma kuukausi, jolloin palokunta suunnittelee ja järjestää toimintaa alueen palokuntanuorille ja/tai nuorten kouluttajille muiden palokuntien kanssa. Odotamme innolla Korona tilanteen helpottumista, jotta päästään kokemaan, mitä kaikkea toimintaa palokunnat ovat meille suunnitelleet. SalonVPK:n vuoro on loppu vuodesta 🙂

Kevätkausi 2022

Kevät kausi 2022 alkaa 8.2.2022 klo 18. Tervetuloa uudet ja vanhat nuoret VPK:lle silloin. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Otetaan tietoja ylös sitten VPK:lla, ekalla kerralla mielellään huoltaja mukaan.

Kysyttävät asiat saa kysellä osaston johtajalta Fannylta 0409625539. Ohjaamme ja infoamme toki paikan päällä käytännöistä ja ajankohtaisista asioista.

Osaston sisäinen tiedotus on tällä hetkellä whatsapissa (tekstarina niille, jotka eivät käytä wa). Siellä tiedotamme niin huoltajia kuin nuoriakin. 

LUPA JULKAISTA KUVIA

Kysymme jokaiselta palokuntanuoren huoltajalta luvan julkaista kuvia nuoresta palokuntaan liittyvissä julkisissa medioissa, kuten lehdissä, palokuntien facebook sivuilla yms. Tieto merkitään palokuntien tietorekisteriin HAKAan ja sitä voidaan muuttaa huoltajan ilmoituksella. Lupa pyydetään kirjallisena.

KUVIA TOIMINNASTA

23.2 pitkän tauon jälkeen ekat läsnäolevat treenit pienryhmälle maskit kasvoilla. Aiheina uudet yksikkötunnukset ja letkun käsittely. .21


20.10.21 Vanhemmat nuoret harjoittelivat liikenneonnettomuudessa kolhiintuneen auton purkamista. 15.9.20 Vanhempien nuorten kodin turvallisuus harjoitus muuttui ”yllättäen” keikaksi. Keikkapaikalla nuoria odotti roskispalo.

Varainkeruumuotojamme

Telttavuokraus

Vuokraamme puolijoukkuetelttoja sekä toritelttaa.


Lue lisää

Lasten synttärit

Palokunta-aiheisia syntymäpäiväjuhlia yli 5 -vuotialle.


Lue lisää

Ota yhteyttä

Lisätiedot:

Nuoriso-osaston johtaja

Fanny Lehti

fanny.lehti@salonvpk.fi
045 78310398


Phone-alt


Envelope

VAPPU