Salon VPK

Salon VPK

Naisosasto

VPK:n naisosasto aloitti toimintansa vuonna 1955, jolloin naiset huolehtivat sammutusmiehistön muonituksesta, vastasivat kesäjuhlien ravintolatoiminnasta sekä hankkivat tuloja muun muassa tansseja ja myyjäisiä järjestämällä. Tämän päivän naisosaston toiminnassa on paljon samaa, mutta myös paljon muuta.

Naisosasto kokoontuu joka toinen keskiviikko kerhoiltoihin, joissa jäsenet saavat koulutusta esimerkiksi alkusammutuksesta, ensiavusta ja viestiliikenteestä (VIRVE- viranomaisverkko). Kilpailutoimintaan osasto osallistuu Sampo-malja kalustokilpailussa sekä Iines- tietotaitokilpailussa. Koulutusohjelmaan kuuluu myös Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön sekä Länsi- Suomen Pelastusalanliitto ry:n järjestämät kurssit.

Osaston vahvuus on noin 30 naista. He huolehtivat tarvittaessa myös hälytyksen aikaisesta muonituksesta silloin kun miehistö on pitkäkestoisessa tehtävässä. Muonitus kuuluu tehtäviin myös nuorten kilpailu- ja koulutusleireillä. Myös muiden tilaisuuksien kahvitukset ja ruokailut järjestyvät tilauksesta.

Valistustyössä naiset ovat mukana 112-päivän merkeissä Salon torilla, yhteistyössä muiden palokunnan osastojen sekä poliisin ja sairaankuljetuksen kanssa. Nuorisotyötä tuetaan Hyvänmielentorilla leipomalla leivonnaisia nuoriso-osastolle myytäväksi.

Varainhankintaa osasto suorittaa järjestämällä tansseja ja myyjäisiä, sekä huolehtimalla yritysten ja yhdistysten tilaamista kahvituksista. Saaduilla tuotoilla naisosasto tukee VPK:n kaikkien osastojen toimintaa.

Naisosastonkin yhteistyökumppaneihin kuuluu  Salon alueen muut palokunnat, joiden palokuntanaisten kanssa yhteistyötä tapahtuu kursseilla, kokouksissa ja tutustumisretkillä kuten omaan hälytysalueeseen tutustuminen ajellen. Yhteiseen ajanviettoon kuuluu myös saunaillat ja kirkkopyhä.

Teemme vapaaehtoista työtä hyvällä huumorilla maustettuna, pistä sinäkin lusikka soppaan ja liity joukkoomme ottamalla yhteyttä osastonjohtajaan!

Ota yhteyttä

Lisätiedot:

Naisosaston johtaja

Virpi Blom

virpi.blom@salonvpk.fi
044 7490078