Naisosaston toiminta

VPK:n naisosasto aloitti toimintansa vuonna 1955, jolloin naiset huolehtivat sammutusmiehistön muonituksesta, vastasivat kesäjuhlien ravintolatoiminnasta sekä hankkivat tuloja muun muassa tansseja ja myyjäisiä järjestämällä. Tämän päivän naisosaston toiminnassa on paljon samaa, mutta myös paljon muuta.

Naisosasto kokoontuu joka toinen keskiviikko kerhoiltoihin, joissa jäsenet saavat koulutusta esimerkiksi alkusammutuksesta, ensiavusta ja viestiliikenteestä (VIRVE- viranomaisverkko). Kilpailutoimintaan osasto osallistuu Sampo-malja kalustokilpailussa sekä Iines- tietotaitokilpailussa. Koulutusohjelmaan kuuluu myös Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön sekä Länsi- Suomen Pelastusalanliitto ry:n järjestämät kurssit.

Osaston vahvuus on noin 30 naista. He huolehtivat tarvittaessa myös hälytyksen aikaisesta muonituksesta silloin kun miehistö on pitkäkestoisessa tehtävässä. Muonitus kuuluu tehtäviin myös nuorten kilpailu- ja koulutusleireillä. Myös muiden tilaisuuksien kahvitukset ja ruokailut järjestyvät tilauksesta.

Valistustyössä naiset ovat mukana 112-päivän merkeissä Salon torilla, yhteistyössä muiden palokunnan osastojen sekä poliisin ja sairaankuljetuksen kanssa. Nuorisotyötä tuetaan Hyvänmielentorilla leipomalla leivonnaisia nuoriso-osastolle myytäväksi.

Varainhankintaa osasto suorittaa järjestämällä tansseja ja myyjäisiä, sekä huolehtimalla yritysten ja yhdistysten tilaamista kahvituksista. Saaduilla tuotoilla naisosasto tukee VPK:n kaikkien osastojen toimintaa.

Naisosastonkin yhteistyökumppaneihin kuuluu  Salon alueen muut palokunnat, joiden palokuntanaisten kanssa yhteistyötä tapahtuu kursseilla, kokouksissa ja tutustumisretkillä kuten omaan hälytysalueeseen tutustuminen ajellen. Yhteiseen ajanviettoon kuuluu myös saunaillat ja kirkkopyhä.

Teemme vapaaehtoista työtä hyvällä huumorilla maustettuna, pistä sinäkin lusikka soppaan ja liity joukkoomme ottamalla yhteyttä osastonjohtajaan!
 

Naisosaston syyskausi 2017

Uudet palokuntatoiminnasta kiinnostuneet tervetuloa tutustumaan toimintaan. Mukaan voi tulla myös kesken kauden!

Pvm Aihe
23.8 Syyskauden aloitus (kausiohjelman laadinta)
6.9 Kerhoilta
20.9 Kerhoilta: perusselvitys / Risto
4.10 Kerhoilta: Naisosaston syyskokous
18.10

Kerhoilta

1.11 Kerhoilta: Suomi 100-ruokaa / Suvi
15.11 Kerhoilta
29.11 Kerhoilta: ensiapu / Mirja
13.12 Syyskauden lopetus
   
   
    

 Viimeksi päivitetty 21.9.2017