Nuoriso-osaston toiminta

Salo palokuntanuoret kilpailuleirillä

Palokuntanuorisotyön tarkoitus on tukea palokuntien toimintaa. Sillä turvataan palokuntatyön jatkuvuus ja saadaan aikaan myönteinen suhtautuminen palokuntatoimintaan. Nuoriso- osastomme tarjoaa lapsille ja nuorille mukavan ja haastavan harrastuksen. Palokunta on harrastuksena ilmainen ja sisältää paljon erilaista toimintaa – sopii sekä tytöille että pojille.

Pääasiallinen toimintamuoto ovat viikkoharjoitukset tiistai-iltaisin klo 18:00- noin 19:30. Lisäksi toimintaamme kuuluu neljä erilaista leiriä vuodessa, kilpailuihin osallistuminen, varainkeruu yhdessä nuorien kanssa sekä erilaiset juhlat ja retket.

Jäseneksi hyväksytään nuori, jonka huoltaja tai holhooja on antanut suullisen suostumuksensa nuoren palokuntaan liittymiselle. Jäsenet nimitetään palokuntanuoriksi nuorisomerkkikurssin suorittamisen jälkeen. Nuorisomerkkikurssi kestää noin puolivuotta ja se suoritetaan palokunnan viikkoharjoituksissa. Kurssin suorittamisesta nuori saa todistuksen kotiin.

16 vuotta täyttänyt nuori siirtyy halutessaan nuoriso-osaston apukouluttajaksi, josta on mahdollisuus nousta kouluttajaksi. 16 vuotta täytettyään tytöt ja pojat saavat osallistua myös hälytysosaston harjoituksiin ja muuhun toimintaan, mutta hälytystoimintaan saa osallistua vain 18 vuotta täyttäneet. Tytöillä on mahdollisuus osallistua naisosaston toimintaan 16 vuotta täytettyään. Monen eri osaston toiminnoissa voi olla samaan aikaan :)

Mukaan toimintaan pääsee 9-16 vuotiaat nuoret tulemalla kauden alussa VPK:lle. Ennakkoilmoittautumista sähköpostitse tai puhelimen välityksellä suositellaan. Nuoren nimi otetaan ylös, kun nuori aloittaa harrastuksen. Huoltajaa pyydetään mukaan harjoituksen alkuun kolmannella harjoituskerralla, kun nuori osallistuu harjoituksiin. Tällöin kirjataan tietoja enemmän ylös. Tämä sen takia, että paljon nuoria käy muutaman kerran katsomassa, minkälaista toimintamme on, mutta ei jää harrastuksen pariin.

Kauden aloituksesta, päätöksestä ja muista tärkeistä asioista ilmoitamme nettisivuillamme nuorten ajankohtaista osiossa. Pyrimme toimimaan koulun työaikojen mukaisesti; koulujen joulu- ja kesälomien aikana myös viikkoharjoitukset ovat tauolla. Huoltajille on myös oma whatsapp ryhmä, jossa ilmoitamme ajankohtaisista asioista.

Nuoret saavat käyttöönsä suojahalarin tai sammutusasun, joka puetaan ylle ennen harjoitusten alkua. 1.1.2016 alkaen nuoret pesevät haalarin itse kotona. Mikäli haalari rikkoontuu, vanhemmat voivat korjata sen kotona. Likaisen haalarin voi ottaa kotiin pestäväksi, kun ilmoittaa siitä kouluttajalle harjoituksissa.

Lisätietoja antavat sekä uudet ja vanhat jäsenet tervetulleiksi toivottavat

Osaston johtaja Fanny Lehti 045 78310398

Osaston varajohtaja Mirja Niinivirta 0408211394

Whatsapp/tekstari/soitto/säpo/treeneissä kasvokkain... Kaikki yhteydenotot sallittu :)

 

Nuorten kausiohjelmat

MUUTOKSET KAUSIOHJELMIIN MAHDOLLISIA, JOPA TODENNÄKÖISIÄ :)

NMK

Pvm Aihe Kouluttaja
18.8 Kauden alku/ Kilpailutreenit

Fanny/ Risto

25.8 Kilpailutreenit Risto/Sanni
1.9 Kilpailutreenit Risto/Sanni
8.9 Kilpailutreenit Risto/Sanni
15.9 Suihkutusharjoitus Fanny
22.9 Kodin riskit Mirja/Ismo
29.9 Alkusammutus peitteellä Fanny/häl.os.
6.10 Ihmisen sammuttaminen + nestesammutin Fanny/häl.os.
13.10 LOOOMAA  
20.10 EA Ismo
27.10 Kalusto Akseli
3.11 Pelastastautuminen Alina/Kirsi
10.11 Solmut Sanni/Juho
17.11 Rastikoulutus Juho/Akseli
24.11 Koulutusta vanhemmille Kouluttajat kaikki
1.12 Pakohuone Kirsi/Mirja
8.12 Pakohuone jatkuu/Kauden päätös Fanny/Kirsi/mirja
     

 

Nuoriso-osasto

Pvm Aihe Kouluttaja
18.8 Kauden alku/ Kilpailutreenit Fanny
25.8 Kilpailutreenit Peltsi/Ismo, Akseli
1.9 Kilpailutreenit Peltsi/Ismo, Akseli
8.9 Kilpailutreenit Peltsi/Ismo, Akseli
15.9 Kodin riskit Mirja/Ismo
22.9 Suihkutusharjoitus/Pumput Fanny/Juho Ranta
29.9 Ihmisen sammuttaminen + nestesammutin Fanny/häl.os.
6.10 Alkusammutus peitteellä Fanny/häl.os.
13.10 LOOOMAA  
20.10 Romuauto Fanny/
27.10 Romuauto Fanny/
3.11 Perusselvitys Fanny/Sanni
10.11 Perusselvitys Fanny/Sanni
17.11 Rastikoulutus Juho/Akseli
24.11 Koulutusta vanhemmille Kouluttajat kaikki
1.12 Pakohuone Kirsi/Mirja
8.12 Pakohuone jatkuu/Kauden päätös Fanny/Kirsi/Mirja